Petzval – vilken kul lins!

66 / 100

Idag tänkte jag göra något som jag aldrig gör i vanliga fall på min blog.  Jag tänkte recensera en optik. Detta är en skitkul lins framtagen av lomographyfolket  Ni som följt mig det senaste har nog inte missat att jag nördat in mig på analogt fotografi. Petzval linsen är ursprungligen en optik som man hade på storformatskameror och den gör en väldigt distinkt boken. Hur ska man förklara det ? Den gör liksom ett släp i Bokehn (det suddiga i bakgrunden – skärpedjupet kallas för Bokeh)
Det var sjukt svårt att sätta skärpan – den väljer du nämligen med en liten spak på optiken.  Ok det låter ju inte så himla bra eller? Men oooj vad jag blev sugen på att själv äga denna lins… Skärpa schmärpa säger jag. För konstbilder så kan denna linsen leverera riktigt speciella bilder.  Mmmmm kommer bli svårt å lämna tillbaka den…. helt klart!
Petzval - vilken kul lins!PETZVAL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *