Rebecca & Nicklas fantastiska bröllop på Thorskogs slott!

1
Den 10 oktober hade jag den otroliga äran att få fotografera Rebecca och Nicklas ovanliga sagobröllop! Här hade det inte sparats på krutet och det var en bröllopsfotografs dröm! Jag trodde inte mina öron när Rebecca berättade att hon ville att jag skulle fotografera i 12 timmar!! Huur skulle jag klara det tänkte jag men det skulle visa sig vara hur lätt som helst. Det ena spännande avlöste det andra. Med mig på detta bröllop hade jag en assistent som heter Daniel. Jag brukar aldrig blogga andras bilder men i det här fallet så beslutade jag mig för att blogga Daniels bilder också för att få med hela sammanhanget. Daniel – du var en klippa! Jag har märkt Daniels bilder med hans namn!
klanning
Rebecca hittade sin drömklänning!
ta-pa-klanning
… och jag tycker hon var sagolikt vacker i den!
natalie
Två tärnor – ett barn och en brud i en lägenhet! Det var highlife hela förmiddagen!
nattis-o-knackemackan
Rebeccas dotter Nathalie var gudomligt söt i sin lilla princessklänning!
hasten
Jag har aldrig riktigt förstått grejen med häst och vagn förrän den här dagen då jag själv fick åka med!! Fart och fläkt och fräcka bilar är mer min grej men när man satte sig på plats i vagnen och den började åka så infann sig ett otroligt lugn som jag tror alla ni som någon gång har åkt med häst och vagn kan intyga! Tack snälla Rebecca för att jag fick denna möjlighet! Färden gick från Rebeccas hem i Vasastan och ner ett varv runt avenyn och till sist slutade den framför ståtliga Vasakyrkan!
ingang-i-kyrkan
I kyrkan väntade den tjusiga brudgummen Nicklas på hans vackra blivande fru!
ring-o-kyss
vy-i-kyrkan
En massa sång var det av väääldigt duktiga sångare i kyrkan men skulle jag visa alla bilder så skulle det här bli ett milslångt bloginlägg!
utgang-ur-kyrkan
kastaris
Efter kyrkan bar det iväg i två vita limos!
limo
Då Daniel har hållt på med att fotografera på biltävlingar så tog vi vara på hans kunskaper i att fota bilar i rörelse – Daniel coachade mig i hur nära den andra bilen jag fick ligga när vi körde och då kan det bli så här coolt!
slottet
Framme på slottet fick gästerna en häftig eldshow medans jag var iväg med brudparet och fotade porträtten.
burningman
grabbarna
tjejorna
portratt-2
signelbilder
portratt1
portratt-inne
sackpipa
Efter vår fotografering så smög paret ut bakom slottet och mötte upp med en säckpipespelare vid grinden.
kasta-blommor
john-sjunger-utanfor-slottet
Efter att paret dränkts i ett hav av rosblad så sjöng den duktiga John Kluge – vackert så det kändes ända in i själen.
skrattande-gast
skaaaal
Mycket tanke och omsorg hade lagts vid både ljud och ljus. Hela entrén badade i rosa ljus!
dukningen
Näääeee det är faktiskt inte en klantig fotograf som gjort något fel med vitbalansen i kameran! Det var häääärligt lilarosa ljus över hela lokalen. Sååå underbart häftigt!
gast
Tal och spännande gäster!
kom-tillbaka
Det sedvanliga – bruden går ut o tjejerna skyndar sig upp för att pussa på brdugummen…. Det va bara det att bruden kom tillbaka lite väl snabbt!!
pussa
Men men – dom fick chansen att pussas lite själva när gästerna klingade i glasen!
trollis
En trollkarl vid namn Julien stod för underhållning under middagen!
sang1
Det bjöds även på sång å tokerier!
ytarta
Jag och Daniel fick oss en bit tårta och det var nog den mest otroliga tårta jag någonsin smakat!
garter
Som bröllopsfotograf tycker man att man sett det mesta – men “garter” kast har jag bara sett på bilder från Usa innan så det va skitkul att vara med om detta. Vilken tur att Daniel var med så vi fick bilder från båda håll. Bilden till höger är Daniels…. glömde sätta namn på den…
fyrv
Sen var det fyrverkeri!
dans
Dansen var helt ljuvlig! Ljuskanon på paret som jag kunde utnyttja och få fantastiska effekter!
paaarty
Som om inte allt detta var nog så hade Rebecca samma musiksmak som mig – det blev progressive house med en kille som spela saxofon samtidigt! Det va svårt att stå stilla och fota vill jag lova!
slut
The end… jag kan tänka mig att det festades länge och väl! Grattis Rebecca och Nicklas – hoppas ni har det härligt – jag läste på facebook att ni hade simmat med delfiner! Hääärligt!

19 comments

  1. Vilket fantastiskt bröllop, med så många härliga bildmöjligheter. Du och Daniel har verkligen tagit tillvara på allt. Jag är mäkta imponerad av alla bilderna, hela bröllopet (välplanerat!) och sedan extra Kudos till Daniel för den läckra limobilden. Supersnygg. Men vilket ljus, vilka härliga människor, ögongodis verkligen!!

  2. Fantastiskt vackra bilder Jenny, som vanligt. Det är kul att följa din blogg.
    Du måste få veta en sak: jag känner amatörfotografer som nästan kastat sina prylar i sopen efter att ha sett dina bilder – bästa beröm man (du) kan få, och skulle ju vara bra för din andra arbetsgivare 🙂
    Mvh Mikael

  3. Oh My! – det här överträffar ju allt! Ljuset i dom här bilderna är ju sanslöst vackert! Stämningen är magisk! – fan vad begåvad du är Jenny! En eloge oxå till Daniel, framför allt för hans läckra bilbild! Jättebra jobbat! Du kan sova lugnt …. ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *