en till på Elsa….

74 / 100

Det får bli en till på Elsa….

Vackra Elsa….. Ibland är det bara så… man kan inte låta bli… När man haft en kul plåtning och en kreativ stund i mörkrummet. Elsa levererar såklart. Kameran är min Callumet C1 och bilderna är tagna med svartvit Kodak tmax 100 bladfilm. På denna bild har jag exponerat bilden på pappret och sedan istället för att lägga den i framkallningsbadet så har jag tagit en svamp och doppat i framkallningsvätskan och droppat på. Resultatet är helt oförutsägbart. Det är så charmigt och när det blir bra så blir man lite sådär extra till sig så man står å hoppar upp å ner för man blir så nöjd….

Funderar du kanske också på att börja leka lite i mörkrum? Jag har tre tips i det ämnet. Det ena är att höra av dig till din lokala fotoklubb och se om det finns någon som håller på med analogt där. Själv är jag med i Mölnlycke fotoklubb och hänger med 2 tjejer där och har supertrevligt en gång i veckan. Mörkrummet är ganska litet så 3 personer åt gången är nog max vad får plats där inne, men det finns ju många dagar i veckan!!  I Göteborg finns det ett gäng klubbar om man är intresserad. Tips nummer två i ämnet är att faktiskt köpa på sig ett mörkrum själv. Det blir mer å mer populärt nu men än så länge så är det ganska billigt och man kan lätt komma över ett komplett mörkrum med allt man behöver för några 1000 lappar. Tips nummer 3 är att skaffa dig en framkallningsdosa, vätskor och en scanner. På det sättet kommer man ganska långt!

elsa modell mörkrum kreativitet svartvitt studio

Jenny Blad är fotograf i Göteborg och fotograferar allt från bröllop till företag. Hennes stora passion är att fotografera människor, gärna i deras naturliga miljöer men även i studio där hon kan utnyttja sina kunskaper inom ljussättning.  Hon har sin mysiga lilla studio i ett lugnt kvarter i Johanneberg. Oavsett om det gäller ett jobb i Göteborg eller någon annanstans i världen så kan Jenny ta ditt uppdrag.

Fotograf Jenny Blad

ELSA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *